Köp- & Leveransvillkor


LED Konsulten lämnar 2-5 års garanti på tillverknings- och materialfel på alla produkter. Garantitiderna finner ni på respektive produktspecifikation.
Om nedanstående villkor är uppfyllda kommer LED Konsulten antingen reparera eller ersätta produkten.

Denna garanti gäller från fakturadatum och gäller för tillverknings- och materialfel, om produkterna har använts / installerats:

• I enlighet med avsedda ändamål och användningsspecifikation.
• Inom den angivna operativa ramen, till exempel miljö, temperatur
• Med rätt spänning, ström och frekvens.
• På rätt sätt samt i enlighet med produktdatablad, servicemanual och installationsanvisningar.

Garantin täcker inte

• Bortfall i produktion eller andra kostnader eller skador som uppstår som en konsekvens av att produkten inte fungerar.
• Fel som kan skyllas på exponering för extrema förhållanden där tex åska, blixtnedslag, inträngande vatten, brand, dålig ventilation eller annat utanför LED

Konsulten kontroll

• Delar som måste bytas ut på grund av normalt slitage som till exempel nödljus batterier.
• Fel utifrån kompatibilitetsproblem mellan produkterna och installationsmiljön till exempel kontrollsystem och strömförsörjning.
• Produkter som har blivit modifierade eller reparerade av obehörig person.
• Normala underhålls- och reparationsproblem.

Tillämplig prislista

LED Konsulten i Karlstad AB vid varje leveranstidpunkt gällande prislista ska tillämpas (oaktat tidigare prisangivelse). Lagstadgad mervärdesskatt tillkommer. LED Konsulten förbehåller sig rätten att korrigera avtalat pris p.g.a. förändring i valuta-, produktions-, råvaru- eller transportkostnader.
Miljöavgifter
Miljöavgifter är inkluderade i priserna.

Priser

Alla priser anges utan moms till företag.

Betalning

Vid köp mot faktura så gäller LED Konsulten i Karlstad AB faktureringsvillkor. Mer information finner du vid betalning.
Leverans & Frakt

Fraktkostnader

Fraktfritt vid beställning över 4000 kr exklusive moms
Vid beställning under 4000 kr exklusive moms tillkommer en fraktkostnad om 400 kr exkl moms. Undantag för vissa skrymmande varor.
Småorderavgift:
För varje order till ett värde understigande 500 kr netto exklusive moms debiteras en avgift av 150 kr
Reservation
Vi reserverar oss rätten att i specifika fall neka köp. Vår generella policy är att välkomna alla som kunder men där avsikten med köpet strider mot våra etiska riktlinjer eller där vi bedömer att köpet på kort eller lång sikt kan ha en negativ inverkan på vårt företag eller på vår omvärld kan vi välja att neka leverans. I det fallet återbetalar vi givetvis eventuella inbetalda belopp till fullo.
Leveranstid
Leveranstid för lagervaror är ca 1-3 arbetsdagar.
Leveranstid för webblagervaror är 7 arbetsdagar.
Leveranstid för produkter som tillverkas på beställning har leveranstid på 10-22 arbetsdagar.
Webblager
Vi har ett stort sortiment av belysningsartiklar på vårt lager i Karlstad men vissa produkter är beställningsvaror och lagerhålls endast på Europalagret, i dessa fall är leveranstiden 7-10 arbetsdagar. Ett fåtal produkter i vårt sortiment tillverkas endast på beställning vilket medför en längre leveranstid på upp till 22 arbetsdagar. Kontakta oss gärna för att få reda på mer exakt leveranstid för specifika produkter.
Beställningar gjorda innan 12:00 levereras normalt nästkommande arbetsdag. I det fall där beställning sker till orter som inte har dagliga leveranser med Schenker kan leveranstiden bli något längre.
Returer
Som företag har du rätten att upp till 14 dagar efter bekräftat köp återlämna köpt(a) produkt(er) och återfå köpeskilling med undantag för returfraktkostnad. Detta gäller endast om produkten är oanvänd i originalförpackning utan yttre åverkan. I det fall där du är missnöjd med köpt produkt har du rätt att ångra ditt köp. Även vid ångerrätt krävs att produkten återlämnas i originalskick i originalförpackning.
Kontakta alltid kundtjänst innan du vill genomföra en retur så hjälper vi dig att genomföra returen på bästa möjliga sätt.
Företagspaket, ditt paket skickas till företaget som du angett i kassan.

Returavdrag.

Vid godkänd retur krediteras Köparen det erlagda inköpspriset efter avdrag för Returavdrag och Administrativ Avgift:

• Returavdrag: 20 % av den returnerade Produktens inköpspris förutsatt att Köparen kan uppge faktura- eller ordernummer. I annat fall uppgår returavdraget till 35 %.
• Administrativ Avgift: 250 SEK/retur (inkl. frakt) vid retur i • För returer som beror på fel på LED Konsulten (exempelvis leverans av fel Produkt, fel antal  Produkter eller liknande) tillämpas inget Returavdrag eller Administrativ Avgift. Retur ska ske via Köparens LED Konsulten kontakt.

 
Logga in